Két hajó ütközött a Parlament előtt. Eddig 7 halottat emeltek ki, 16 embert még keresnek.

Összeütközött két hajó szerda este a fővárosban, a Dunán a Parlamentnél, és az egyik elsüllyedt. Eddig 7 halottat kiemeltek, 16 embert még keresnek. A balesetnek hét könnyű sérültje is van, őket kihűléses tünetekkel vitték kórházba. Az elsüllyedt hajó fedélzetén 33 dél-koreai turista és kéttagú személyzet tartózkodott.

Nagy erőkkel folyik a mentés a Duna teljes magyarországi szakaszán, amelybe a rendőrök és a tűzoltók mellett a katonák is bekapcsolódtak.

A Hableány nevű turistahajó egy nagyméretű szállodahajóval ütközött a Parlament közelében, a szakadó esőben. A nagy hajó elsodorta és maga alá gyűrte a kisebbet. A turistahajó elsüllyedt. A roncsot a Margit híd pillérétől három méterre, a Duna mélyén találták meg. Hogy mikor tudják kiemelni, azt még nem tudni. A hajó fedélzetén 33 dél-koreai turista és kéttagú magyar személyzet tartózkodott.   Volt olyan áldozat, akit több kilométerre a baleset helyszínétől, az M0-s déli hídjánál találtak meg. Hét embert vittek kórházba kihűléses tünetekkel.

A hatóságok a Duna teljes magyarországi szakaszára elrendelték a kutatást, műszerekkel és búvárokkal keresik az eltűnteket. A mentésbe a rendőrök és a tűzoltók  mellett katonák is bekapcsolódtak.

Forrás/képek: Origó
Ha tetszik...Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Iratkozz fel hírlevelünkre

Adataidat bizalmasan kezeljük, és csak azokkal a harmadik felekkel osztjuk meg, amelyek lehetővé teszik ezt a szolgáltatást. Olvasd el adatvédelmi irányelveinket.
MLH Written by:

Comments are closed.