Törvénymódosítást nyújtanak be az agresszív motorosok ellen! Letöltendő börtönt is kaphatnak!

Az elmúlt időszakban számtalan felvétel került az internetre, ahol agresszív motorosok vélt vagy valós sérelmük miatt megtámadják a gépkocsival közlekedőket, nem egy esetben anyagai kárt okoznak!

Az egyik ilyen agresszív elkövető egyik olvasónkat támadta meg Budapest III.kerületében, ahol először “büntető fékezett” a Ford Ranger előtt, utána pedig megállásra kényszerítette és egy “viperával” (ami közbiztonságra különösen veszélyes eszköz) letörte annak a bal első visszapillantó tükrét, ezzel 500.000 Ft. anyagi kárt is okozott!

A sérült tükör.

Ő már biztosan letöltendő börtönre számíthat!

Pechére a Ford fedélzeti kamerája, amit a tulajdonosa a szabályoknak megfelelően GDPR szabályzat alapján üzemeltetett, mindent rögzített, valamint a gépkocsi vezetője telefonnal is felvette a bűncselekmény elkövetését és az elkövető rendszámát!

A “viperával” támadó elkövető és társa.

A Ford tulajdonosa természetesen feljelentést tett a BRFK.III.kerületi Rendőrkapitányságon!

Az általunk megkérdezett bűntetőjogász szerint a cselekménye felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság, valamint Közúti veszélyeztetés, ami miatt főbüntetésként letöltendő szabadságvesztésre, mellék büntetésként vezetéstől eltiltásra (ami akár öt év is lehet) számíthat! Természetesen az okozott kárt is köteles megfizetni!

Egyre több az ilyen motoros, aki egy közlekedési szituáció miatt bűncselekményt követ el!

Egyre több az ilyen eset, és általában a gépkocsik visszapillantó tükre az ilyen “bátor” legények célpontja, ami manapság több százezer Forint. Ezért civilszervezetek törvénymódosítást kezdeményeznek, hogy minden ilyen esetben kötelező legyen a bírónak letöltendő börtönbüntetést kiszabni, valamint az elkövető az adott kategóriára vonatkozó vezetői engedélyét véglegesen veszítse el!

Fél Istenek két keréken?

Sok motoros azt hiszi, hogy ha két keréken közlekedik, akkor ő valami “fél Isten”, aki elé autó nem kanyarodhat, akit minden körülmények között, mindenhol “el kell engedni”!

Ez természetesen nem igaz, hiszen például egy alsóbbrendű útról kikanyarodó járműre is csak annyit mond a KRESZ, hogy az elsőbbséget élvező jármű vezetőjét “hirtelen fékezésre nem kényszerítheti”! Ha tehát a két keréken közlekedő “fél Istennek” enyhén fékeznie kell, azzal még nem történt ellene szabálysértés! Természetesen ha történne, akkor sem szolgáltathatna “saját hatáskörben” igazságot!

Sok motoros azt sem tudja, hogy például két személygépkocsi között csak akkor haladhat el, ha azok állnak, tehát menet közben nem!

Ha tetszik...Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Iratkozz fel hírlevelünkre

Adataidat bizalmasan kezeljük, és csak azokkal a harmadik felekkel osztjuk meg, amelyek lehetővé teszik ezt a szolgáltatást. Olvasd el adatvédelmi irányelveinket.
MLH Written by:

Comments are closed.