ÓBUDAI LAKÁSMAFFIA: HALOTT EMBER ADTA EL AZ INGATLANÁT, AZ ÜGYVÉD ELLENJEGYEZTE A SZERZŐDÉST!

Mint arról korábban lapunk is beszámolt a lakásmaffia folyamatosan követ el bűncselekményeket jellemzően idős emberek sérelmére.

A módszereik változatosak, de a Rendőrséget egyik sem érdekli!

Van ahol gyanús haláleset áldozata lesz az idős személy. A Rendőrség szerint ugyanakkor nem gyanús az, ha az idős, egyedűl élő embert egy három zárral ellátott, lezárt lakásban, -amit a tűzoltók törnek fel- holtan találják, és a lakás kulcsait, valamint az idős ember iratait nem találják meg a lakásban. Persze halála előtt egy hónappal, az idős ember eladja a lakását holtig tartó haszonélvezettel egy olyan személynek, aki már több lakáshoz is hasonló módon jutott hozzá!

A Rendőrségnek az sem gyanús, hogy a szerződést elkészítő ügyvéd, az új tulajdonos egyik rokonával él együtt, illetve, hogy más ügyekben is eljárás indult, ahol ugyanaz az ügyvéd készíti el, a Rendőrség által csak “előnytelen szerződés”-nek nevezett közokiratokat!

Van ahol házasságot köt a huszonéves hölgy az idős emberrel, majd két verőlegény segítségével kényszerítik a 72 éves embert, hogy ügyvéd előtt szerződést írjon alá, amiben a 40 milliós lakását 5 millióért eladja. Az ügyvédet persze nem zavarja, hogy jelenlétében is fenyegetik az idős embert, így is megköti a szerződést. A Rendőrség szerint ez csak “előnytelen szerződés”, ami nem bűncselekmény!

A Rendőrséget az sem érdekli, hogy az egyik budapesti Önkormányzat Gyámügyi Osztályán – információink szerint – több egyedül élő, rokonokkal nem rendelkező idős embert is egyszerűen “nem beszámíthatónak” nyilvánítanak, majd a lakását egy, az adott kerületben működő “Végrehajtó Irodának” átjátszanak.

Halott ember adja el az ingatlanát, de ez sem érdekli a rendőrséget!

Egy 110 millió Forint értékű ingatlant kínált eladásra egy férfi Budapest III. kerületében még 2017-ben. A férfi sajnos 2018 novemberében egy betegség következtében elhunyt. Az örökösök tovább hirdették eladásra az ingatlant, amikor is 2019 februárjában egy ingatlan irodától értesülnek, hogy a tulajdoni lap szerint az ingatlant 2019.01.31.-én megvásárolta az akkor már halott tulajdonostól egy budapesti, Ty. Géza nevű férfi, a szerződés pedig egy szegedi irodával rendelkező ügyvéd előtt készült.

Az örökösök azonnal felkeresték a Fölhivatalt, így szerencsére sikerült az adás-vételt érvényteleníteni. Természetesen azonnal feljelentést is tettek a BRFK.III.kerületi Rendőrkapitányságán, ahol nagy meglepetésükre nem rendeltek el nyomozást az ügyben! A Rendőrség azzal indokolta, hogy nem hajlandóak nyomozni, hogy az örökösök “nem tudhatják, hogy mi volt a szerződés tartalma”! De miért is fontos a tartalma egy olyan szerződésnek, amit egy halott ember nevében kötött valaki?

Az Ügyészség a panasznak helyt adott!

Ezek után az örökösök panasszal éltek a BRFK. III.kerületi Rendőrkapitányság határozata ellen, aminek az eljáró Ügyészség helyt adott, és a Szegedi Rendőr-Főkapitányságot utasította a nyomozás lefolytatására! Ugye senkit nem lep meg, hogy az örökösök azóta sem tudnak semmit az ügyről! Persze, biztosan a pandémia miatt nincs idő “csip-csup ügyekkel” foglalkoznia a Rendőrségnek! Lapunk is kereste az ügyben a Rendőrséget, de két hete nem sikerült válaszolniuk!

A vevő nem ismeretlen a hatóságok előtt.

Ty. Géza egyébként nem ismeretlen a hatóságok előtt, hiszen pár hónapja még a police.hu nyilvános körözései között is megtalálható volt, ahol gazdasági bűncselekmények miatt körözték. Mára ez eltűnt, tehát feltételezhetően elfogták, de hogy ebben az ügyben is gyanúsított-e, az máig sem derült ki. Azért sokat elárul Ty. Gézáról a Facebookon található egyik képe:

Ty. Géza FaceBookon közzétett képe

Számunkra érthetetlen, hogy a Rendőrség miért “falaz” ezekben az ügyekben, miért nem állítanak fel nyomozó csoportot a lakásmaffia ellen, hiszen teljesen egyértelmű, hogy ezek a bűncselekmények léteznek! Csak remélni tudjuk, hogy nem azért nem érdeke a Rendőrségnek ezeknek a lakásmaffiózóknak a felszámolása, mert oda is elnyúlnak azok a bizonyos “csápok”! De akkor mi az oka???

Nyitókép: HVG
Ha tetszik...Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Iratkozz fel hírlevelünkre

Adataidat bizalmasan kezeljük, és csak azokkal a harmadik felekkel osztjuk meg, amelyek lehetővé teszik ezt a szolgáltatást. Olvasd el adatvédelmi irányelveinket.
MLH Written by:

Comments are closed.