“HALÁL JÁRATOK” KÖZLEKEDNEK AZ ÉJSZAKÁBAN, JELLEMZŐEN HORVÁTORSZÁGBA!

Mint korábban lapunk is beszámolt róla, szörnyű buszbaleset történt ma hajnalban az M7-es autópályán, amelynek eredménye eddíg 8 halott, 48 sérült!

De mi okozhatta a balesetet?

A vizsgálatok jelen esetben még tartanak, akár műszaki hiba is lehet a háttérben, de megkérdezett szakértők egybehangzó véleménye, hogy az ilyen balesetek 99%-át emberi tényezők okozzák!

Amit eddíg tudni lehet, hogy az autóbusz péntek este indulhatott a Horvátországi Krk szigeten található Baska településre, ahova egynapos, un “csobbanós túrára” mentek. Ennek az a lényege, hogy reggelre érkezik a busz az adott helyre, napközben lehet strandolni, kirándulni, este pedig indulnak vissza Magyarországra ahova másnap reggel érkeznek meg. Persze csak ha szerencséjük van. Ennek a társaságnak nem volt szerencséje!

Fotó: Blikk

Olcsó, de veszélyes!

Ezek az utazások olcsók, de mint láthatjuk nem veszélytelenek! Igaz ugyan, hogy a szabályok szerint két buszvezetőnek kell az utazás során vezetnie, de gondoljunk csak bele, hogy mennyire lehet pihent egy olyan vezető, aki reggel felkel az otthonában, egész éjjel utazik (még ha váltva is), napközben a meleg buszban “pihenhet”, majd megint egész éjjel közlekedik! Mert az általunk megkérdezett buszvezetők elmondása szerint szállást nem biztosítanak nekik az ilyen cégek, a “pihenőidőt” az autóbuszban kénytelenek eltölteni.

Jellemzően Horvátországba:

Ilyen utazásokat jellemzően Horvátországba szerveznek ezek az irodák, de volt korábban Olaszországi, Szlovéniai célpont is, jelenleg ilyet nem találtunk, de lehet, hogy ez csak a pandémia miatt szünetel.

Nyitókép: Blikk

Ha tetszik...Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Iratkozz fel hírlevelünkre

Adataidat bizalmasan kezeljük, és csak azokkal a harmadik felekkel osztjuk meg, amelyek lehetővé teszik ezt a szolgáltatást. Olvasd el adatvédelmi irányelveinket.
MLH Written by:

Comments are closed.