“Hogyan bízhatunk a Rendőrségben, ha a honlapjukon is hazudnak?”- kérdezi Tilly László

A lakásmaffia ügy kirobbantójával, Tilly Lászlóval az Óbudai 5- sz. Lakásszövetkezet elnökével beszélgettünk a Magyar Rendőrség honlapján 
megjelent közleménnyel kapcsolatban. (A beszélgetést változtatás nélkül 
közöljük!)
fotó: Ripost

MLH: Több helyen is azt nyilatkozta, hogy ismételten létrejött egy lakásmaffia Magyarországon! Milyen módszerei vannak az “új lakásmaffiának?

TL: ” Előszőr is tegyük tisztába, hogy nincs ismételten létrejött lakásmaffia! Ugyanazok a népes családok, akik ezelőtt 20-30 évvel is maffia módszerekkel jutottak lakásokhoz érintettek az általam megismert ügyekben, csak a generáció és a módszer változott. Akik akkor még gyermekek voltak átvették a szülőktől ezt a bűnelkövetési módszert, csak tovább is fejlesztették kihasználva a jogi kiskapukat. Amíg korábban a lakásmaffia egyszerűen gazdasági bűncselekmények, mint pl csalás útján jutott lakásokhoz, mára eljutott oda, hogy a drasztikusabb, akár élet elleni cselekményektől sem riadnak vissza. Ezek számtalan esetben teljesen egyértelműek, még akkor is ha eljárásjogi hibák miatt bizonyításuk néha lehetetlen! Ezeket a kiskapukat használják ki ezek a bűnözők!”

MLH: Mik ezek kiskapuk és hogyan használják ki?

TL: ” Mint korábban is elmondtam, tudomásom van olyan halálesetekről, ahol idős emberek eltartási szerződést vagy adás-vételi szerződést kötöttek holtig tartó haszonélvezett fenntartásával bűnözőkkel, majd gyanús körülmények között néhány héten belül elhaláloztak! Sajnos ezekben az esetekben ha a helyszínen a halált megállapító orvos azt nyilatkozza, hogy nem lát idegenkezűségre utaló nyomot, akkor nincs helyszíni szemle, nincs igazságügyi boncolás! Mivel jellemzően ezeket a holttesteket pár hét után találják meg, amikor a szomszédok érzik a szagokat – mivel egyedülélő emberekről beszélünk- a helyszínen ezt megállapítani pedig gyakorlatilag lehetetlen!”

MLH: Azt is mondta, hogy már nem bízik a rendőrségben! Mi ennek az oka?

TL: Hogyan bízhatunk a Rendőrségben, ha a honlapjukon is hazudnak? A Rendőrség a honlapján ebben az ügyben több valótlanságot állított, amiket én bizonyítani is tudok! Ezért adtam ultimátumot a Rendőrségnek, hogy vagy bocsánatot kérnek a hamis állítások miatt és helyreigazítást közölnek 24 órán beül, vagy polgári peres eljárást kezdeményezek ellenük nagy nyilvánosság előtt elkövetett becsületsértés és hitelrontás miatt!”

MLH: Mik ezek az állítások, amiket nem fedik a valóságot?

TL: ” Vegyük sorba: Azt állítják, hogy én csak feltételezéseket közöltem, nem konkrét információt. Ez egyszerűen hazugság! Én egy konkrét ügyben, konkrét beszélgetést, valamint egy ezt bizonyító számlakivonatot adtam át a Rendőrségnek, ami élet elleni bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúját alapozza meg. Ezen kívűl átadtam még egy konkrét ügyet, ahol 13 oldalnyi hivatalos irat is szerepel, amely felveti egy csalás, egy rendőr által elkövetett hivatali visszaélés, valamint egy jogosulatlanul megszerzett bankkártyával, folytatólagosan, elkövetett csalás alapos gyanúját, és egy emberölés kísérletét is!

Ezt egyébként az ügy előadója egy telefonon történő beszélgetés során el is ismerte, szó szerint azt mondta a kérdésemre, hogy igen, konkrét információkat, ügyeket adtam át, de a honlapot nem ő üzemelteti. Ezt két újságíró is hallotta, mivel éppen interjú közben hívott és az irodában a telefonom egy Bluetooth rendszeren kapcsolódva kihangosítva fogadja a hívásokat.

Nézzük a másik valótlanságot: Azt állítja a BRFK. hogy egy ilyen gyanús halálesetet vizsgál. Ez sem fedi a valóságot, mivel hiteles dokumentummal igazolni tudom, hogy a fentieken kívűl egy másik ilyen gyanús haláleset ügyében is vizsgálatot folytat a BRFK! Ott szintén a haszonélvező személy halt meg gyanús körélmenyek között, szintén egy a rendőrség előtt már ismert család volt a szerződő! Amennyiben a bocsánatkérés nem történik meg, ezeket a dokumentumokat is nyilvánosságra fogom hozni!

Nézzük a harmadik valótlanságot: Azt állítja a BRFK, hogy “nem minden előnytelen szerződés bűncselekmény”. Ez még igaz is lehet általánosságban, de ők ezt egyértelműen a Ripost által közölt tényfeltáró cikkre válaszolják. Ebben az oknyomozó leleplezi az egyik olyan személyt, aki a környékünkön szórólapokon hirdeti, hogy eltartási szerződést kötne idős személyekkel. Ez a személy félmillió Forint jutalékot akar adni az oknyomozónak, arra bíztatja, hogy fogadja el nyugodtan, majd “Revolut” rendszeren keresztűl fizeti ki, mert arra nem lát rá a NAV. Tehát egyértelműen csalás bűntettére történő felbujtást követ el!”

MLH: Mi a terve a továbbiakban? Együttműködik a Rendőrséggel?

TL: ” A továbbiakban a hozzám beérkezett ügyeket kivétel nélkül nyilvánosságra hozom! Külön elküldeni a Rendőrségnek nem fogom, mert a bizalom a történtek után teljes mértékben megszűnt! Az ügyben eljáró nyomozó pont tegnap hívott, hogy menjek be “beszélgetni”, neki is elmondtam, hogy ha szeretne tanúként meghallgatni, akkor küldjön idézést és természetesen bemegyek. De ezt csak akkor tudja megtenni, ha nyomozást rendelnek el az ügyben, azzal viszont hivatalosan is elismerik, hogy hazugság, amit a honlapjukon közöltek, nevezetesen, hogy nincs az ügyekben konkrét információ és bűncselekmény elkövetésére utaló nyom!

Ezen kívűl mint kiemelt közszereplő, – hiszen egy politikai pártnak is az elnöke vagyok- minden politikai lehetőséget is megragadok, a lakásmaffia elleni fellépésre! És erre bíztatom a politikai élet valamennyi szereplőjét is, mind a kormány mind az ellenzéki oldalról, hiszen itt nem politikai nézetekről van szó, hanem idős emberek életének, vagyonának, lakhatásának a védelméről! Eddíg két politikusi kiállást tapasztaltam, Varga-Damm Andrea valamint Vadai Ágnes képviselő asszonyok részéről, és bár politikai nézeteink ellentétesek köszönöm, hogy ezt félretették! Egyben bízom benne, hogy a kormány oldaláról is lesz, akinek fontos az idős emberek védelme!”

Nyitókép: Ripost

Ha tetszik...Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Iratkozz fel hírlevelünkre

Adataidat bizalmasan kezeljük, és csak azokkal a harmadik felekkel osztjuk meg, amelyek lehetővé teszik ezt a szolgáltatást. Olvasd el adatvédelmi irányelveinket.
MLH Written by:

Comments are closed.