AZ ORSZÁGOS MENTŐSZOLGÁLAT SZÓVIVŐJE KORLÁTLANUL HASZNÁLHATJA A SZOLGÁLATI GÉPKOCSIJÁT! VAN ITT PÉNZ!

Olvasói megkeresés alapján szerkesztőségünk közérdekű adatigénylést nyújtott be az Országos Mentőszolgálat főigazgatójához, hogy Győrfi Pál az Országos Mentőszolgálat szóvivője használhatja-e magáncélra a rendelkezésére bocsátott szolgálati gépkocsit?!

Mint az olvasónktól kapott képeken látható Győrfi Pál az OMSZ szóvivője rendszeresen a megkülönböztető jelzéssel és logóval ellátott szolgálati gépkocsival szállítja gyermekeit egy budapesti iskolába!

Meg is kaptuk Dr. Csató Gábor Főigazgató Úr levelét, igaz a jogszabályban előírt határidőt nem tudta tartani, arra hivatkozással, hogy:

“az adatigénylésnek határidőben való teljesítése intézményünk közfeladatainak ellátást veszélyeztetné”

ezért a válaszadást 45 napon belül teljesítette! ( Biztosan nehéz a fenti egyszerű kérdésre válaszolni, de mi kivártuk a választ!)

Itt a Főigazgató válasza:

Ezek alapján – legalábbis az OMSZ Főigazgatója szerint – teljesen rendben van, ha Győrfi Pál bármikor használja a rendelkezésére bocsátott szolgálati gépkocsit. Arra nem kaptunk választ, hogy az üzemanyag elszámolásban elkülönül-e a saját célú illetve munka célú felhasználás. Azt sem tudjuk, hogy a használatból eredő amortizáció hogyan kerül a gépkocsi szervizelésekor elszámolásra.

Ezek szerint az Országos Mentőszolgálatnak nem lehetnek pénzügyi, illetve gépjármű ellátottságban nagy gondjai, ha megtehetik, hogy egy alkalmazottjuk -mint Főigazgató Úr írja- akár szabadsága alatt is használhatja a szolgálati gépkocsit!

Sz.G.

Ha tetszik...Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Iratkozz fel hírlevelünkre

Adataidat bizalmasan kezeljük, és csak azokkal a harmadik felekkel osztjuk meg, amelyek lehetővé teszik ezt a szolgáltatást. Olvasd el adatvédelmi irányelveinket.
MLH Written by:

Comments are closed.