KoronaVírus: Veszélyes a Kínából érkező csomag?

Nagyon sok a tévhit a Vuhani koronavírussal kapcsolatban. Vannak olyan emberek, akik pánikot akarnak kelteni, félelemben akarnak másokat tartani.

Megjelentek az elmúlt napokban a koronavírussal kapcsolatban olyan cikkek, illetve hozzászólások, amelyek szerint aki interneten Kínából rendel csomagot, illetve kínai termékeket vásáról, azok veszélybe sodorják magukat, illetve az egész országot!

Ezek az állítások teljesen alaptalanok!

Megkérdeztük Dr. Szlávik Jánost, a DPC Kórház infektológus főorvosát, hogy jelentenek-e fertőzés veszélyt a Kínából érkező csomagok, tárgyak.

Szlávik doktor elmondta, hogy ezek a tárgyak nem jelentek veszélyt a koronavírus szempontjából, hiszen ez a vírus szabad levegőn (tehát szervezeten kívűl) 24 óra alatt elpusztul!

Mint a szakember válaszából láthatjuk, nem kell minden “hamis” propagandának, “bölcs hozzászólónak” bedőlni. Természetesen nem árt az óvatosság, de attól kell félni, ami valóban veszélyt jelent.

Nagyon fontos a személyi higiénére való fokozott odafigyelés, a gyakori kézmosás, a vitamin fogyasztás és változatos táplálkozás illetve az, hogy aki betegnek érzi magát az maradjon otthon és forduljon szakemberhez. Fontos lenne a kulturált viselkedés is, mert naponta többször látni az utcákon köpetet ürítű “embereket”, akik a vírusokkal, baktériumokkal teli köpetüket a járdára ürítik. Ez jelenleg az influenza vírus fertőzés szempontjából is fontos.

Ha tetszik...Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Iratkozz fel hírlevelünkre

Adataidat bizalmasan kezeljük, és csak azokkal a harmadik felekkel osztjuk meg, amelyek lehetővé teszik ezt a szolgáltatást. Olvasd el adatvédelmi irányelveinket.
MLH Written by:

Comments are closed.