A BBC újságírói nem használhatják többet azt a szót, hogy “terror”. Ez aztán a szabad és hiteles sajtó!

A Magyar Nemzet írta meg, hogy már asztalon a javaslat, amely szerint a BBC újságírói ezután nem használhatják a terror szót, kivéve, ha valahonnan átvett szövegről, idézetről van szó – írja a Dailymail.co.uk. A terrorista eseményekről ezután csak úgy írhatnának, ha azok pontos cselekményeit írják le, magát a szót nem. Tehát nincs terror, tartózkodni kell a terrorista és a terrorizmus kifejezésektől is!

A tiltást ellenzők érvelése egyértelmű. A politikai céllal elkövetett erőszak, megfélemlítés az terror. Elkövetője pedig még az oxfordi angol értelmező szótár szerint is terrorista. Emiatt máris hamisítással vádolják a BBC-t, ha ilyen esetekben ezentúl nem használják majd a megfelelő kifejezést.

Megéljük még, hogy egy, a manchesterihez, vagy londonihoz hasonló terrortámadást a rokon értelmű „kedves emberek barátságos közeledése” kifejezéssel engedik leírni a szólás- és véleményszabadság egyik mintaországában.

Forrás: Magyar Nemzet
Ha tetszik...Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Iratkozz fel hírlevelünkre

Adataidat bizalmasan kezeljük, és csak azokkal a harmadik felekkel osztjuk meg, amelyek lehetővé teszik ezt a szolgáltatást. Olvasd el adatvédelmi irányelveinket.
MLH Written by:

Comments are closed.