Népirtás Ukrajnában, amit tétlenül néz a világ! A 6 éves Polina Szladkaja emlékére……

Csikós Sándor tudósítása Ukrajnából:

Polina Szladkaja. 6 éves. Ő volt – az ostromlott, ágyúzott Szlavjanszkban – a háború első gyermekáldozata.

Mementóként maradt meg a fénykép, hogy egy szemüveges férfi – a kórház orvosa – szalad, karján a kislánnyal. Nagy igyekezetében nem vette észre – csak amikor a kórházba érve fölfektette a műtőasztalra -, hogy a szürke, élettelen arcú kislány már halott.

Pár hét múlva, az ukránok bevonulásakor, az orvosnak menekülnie kellett a városból: sebesült népfelkelőket is gyógyított, ugyanis.

A 84 napig hősiesen védekező Szlavjanszkon gyakorolta be az ukrowehrmacht a védtelen települések ágyúzását: Szemjonovka, Donyeck, Gorlovka, Szpartak, Zajcevó, Pervomajszk, Dokucsajevszk, Kominternovó és a déli fronton fekvő többi falu, és az ott élő civilek lemészárlását.

Ez a népirtás nem több ezer kilométerre, egy visszamaradt kultúrával, beteg vallással rendelkező országban történik, hanem Magyarország keleti szomszédságában, egy olyan országban, ami az Európai Unió tagja akar lenni. És ezt tétlenül nézi a világ……..

Nyugodj Békében Polina!
Ha tetszik...Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Iratkozz fel hírlevelünkre

Adataidat bizalmasan kezeljük, és csak azokkal a harmadik felekkel osztjuk meg, amelyek lehetővé teszik ezt a szolgáltatást. Olvasd el adatvédelmi irányelveinket.
MLH Written by:

Comments are closed.