Kálmán Olga baloldali káoszt okozott. Az MSZP-s Bárány gyakorlatilag hazugnak nevezte Gyurcsányt.

Teljes zavart hozott az ellenzéki oldalon a Kálmán Olga megjelenése. Karácsony Gergely élesen bírálta a DK-t, mivel szerinte ezzel az akcióval megbomlott a bizalmi viszony a pártok között, hiszen Gyurcsányék Kálmán Olga támogatásával megszegték a korábbi szavukat. Mint az várható volt az MSZP vezetői is felháborodtak Gyurcsány döntésétől, és egyáltalán nem lelkesednek Kálmán Olgáért.

Gyurcsány Ferenc, megváltoztatva korábbi álláspontját, Karácsony Gergely helyett Kálmán Olga főpolgármester-jelöltségét támogatja. Teszi mindezt úgy, hogy Kálmán Olga hivatalosan “függetlenként” indul az ellenzéki előválasztáson.

Kálmán Olga feltűnése hideg zuhanyként érhette Karácsony Gergelyt.  Zugló polgármestere a bejelentés után két órával közösségi oldalán írta:

“Mindig is szerettem a kihívásokat. Mindig is abban hittem, hogy az előválasztáson minél több jelöltnek kell indulnia, hogy a hatalom jelöltjével szemben a budapestiek jelöltje álljon. Mindig is szerettem Kálmán Olgának nyilatkozni.”

Karácsony később azt mondta:

Sziasztok! Kezd egyre érdekesebbé válni a budapesti előválasztás. Eddig is tudtam, hogy lesz a DK-nak jelöltje az előválasztáson, csak eddig azt hittem, hogy én leszek. De c’est la vie, ilyen a politika állítólag. 

Nem tett jót a pártok közötti viszonynak az sem, hogy Kálmán Olga jelölése kapcsán Gyurcsány Facebook-bejegyzésben lényegében azt fogalmazta meg, hogy a Momentum tehet az egészről, akik saját jelölttel álltak elő, amivel szerinte „kinyílt a verseny”. 

A mai napon tehát úgy néz ki, hogy az ellenzéki oldalon öten vesznek részt a “castingnak” nevezett bohózatban. Sermer Ádám, a Liberálisok jelöltje, Puzsér Róbert, Kerpel-Fronius Gábor, Karácsony Gergely és Kálmán Olga.

A nevetséges helyzetet jól mutatja, hogy Szanyi Tibor, az MSZP alelnöke egy rövid kis bejegyzésben ment neki Kálmán Olgának. Azt írta:  

Nekem kicsit sok az oligarcha Kálmán körül: Gyurcsány, Simicska, Dobrev. “

Bárány Balázs, a szocialisták elnökségének másik tagja szerint “

“Tudtuk, hogy a DK-nak lesz jelöltje az előválasztáson, csak eddig azt mondták, hogy Karácsony Gergely az. Most már tudjuk, hogy nem bontották ki az igazság minden részletét.”

Lényegében tehát hazugnak nevezte Gyurcsányékat a szocialista elnökségi tag. 

Forrás/nyitókép: Origó
Ha tetszik...Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Iratkozz fel hírlevelünkre

Adataidat bizalmasan kezeljük, és csak azokkal a harmadik felekkel osztjuk meg, amelyek lehetővé teszik ezt a szolgáltatást. Olvasd el adatvédelmi irányelveinket.
MLH Written by:

Comments are closed.