Magyarország nem kér sem Weberből, sem Timmermansból. – mondta Hidvéghi Balázs.

“Nekünk a magyar emberek és a bevándorlás megállítása a fontos, ehhez keresünk szövetségeseket és pozíciókat az új EP-ben “– mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője az Origónak adott interjúban. Azt is kiemelte, hogy továbbra sem támogatják sem Manfred Weber, sem Frans Timmermans bizottsági elnöki ambícióit.

Arra a kérdésre, hogy milyen politikát folytat majd EP képviselőként azt felelte, hogy:

“A magyar emberek arra hatalmaztak fel minket, hogy küzdjünk a bevándorlás megállításáért, a nemzetek Európájáért és a keresztény kultúra megvédéséért. Ezt fogjuk tenni az új EP-ben. Mindenkivel együtt fogunk működni, aki meg akarja állítani a bevándorlást. Ha lehet, akkor ezt a Néppártban fogjuk megtenni, de ha nem lehet – mert a Néppárt bevándorláspárti irányba mozdul –, akkor nem a Néppártban, akkor el fogjuk dönteni, hogy milyen keretek között és milyen szövetségesekkel. A bevándorlás és a keresztény kultúra védelmében nem tudunk és nem is akarunk engedni. Nekünk a magyar emberek és a bevándorlás megállítása a fontos, ehhez keresünk szövetségeseket és pozíciókat az új EP-ben a most zajló tárgyalásokon.”

Manfred Weberel kapcsolatban azt válaszolta, hogy:

“Az Európai Bizottság elnöki posztjára nem támogatjuk Webert, ahogy elmondtuk, ő többször megsértette a magyarokat. A Néppárt frakcióvezetőjének megválasztása azonban egy automatizmus, mert a legnagyobb néppárti delegáció jelöltje tölti be automatikusan, ha igényt tart rá. Ennek értelmében a legtöbb képviselővel rendelkező német delegáció adja a frakcióvezetőt, az ő jelöltjük Weber. Ezt az automatizmust mi elfogadjuk, de Weber európai bizottsági elnöki jelölését továbbra sem támogatjuk.”

És hogy akkor kit tudnának támogatni, arra azt felelte, hogy:

“A magyarok világosan kimondták, hogy Brüsszelben változást szeretnének. Olyan európai vezetőket akarnak látni, akik nem szervezni, hanem megállítani akarják a bevándorlást. Ezért sem Weber, sem Timmermans európai bizottsági elnöki jelöltségét nem támogatjuk. Manfred Weber az elmúlt hónapokban többször megsértette a magyarokat, Frans Timmermans pedig gyakorlatilag folyamatosan hazudott Magyarországgal kapcsolatosan az EP-választási kampányban. Csak olyan bizottságielnök-jelöltet tudunk majd elfogadni és támogatni, aki meg akarja állítani a migrációt, meg akarja védeni Európát, tiszteletben tartja a nemzetállamokat, és nem alkalmaz kettős mércét.”

Az Origónak adott teljes interjút ITT olvashatják.

Forrás/képek: Origó
Ha tetszik...Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Iratkozz fel hírlevelünkre

Adataidat bizalmasan kezeljük, és csak azokkal a harmadik felekkel osztjuk meg, amelyek lehetővé teszik ezt a szolgáltatást. Olvasd el adatvédelmi irányelveinket.
MLH Written by:

Comments are closed.