Elfogták a lyoni robbantót. Egy 24 éves algériai férfi az elkövető.

Mint az Origó megírta, a francia rendőrség őrizetbe vette azt a férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy ő követte el a 13 sebesültet követelő robbantást pénteken Lyonban – jelentette be hétfőn a francia belügyminiszter. A merénylő egy 24 éves algériai férfi, akinek később a testvérét, az anyját és az apját is őrizetbe vették a rendőrök.  

Christophe Castaner francia belügyminiszter a Twitteren közzétett bejelentésben részleteket nem közölt az ügyről.

Le Figaro azt írja, egy 24 éves algériai férfit gyanúsítanak, aki eddig ismeretlen volt a rendőrség előtt. A kamerafelvételek és a helyszínen vett DNS-minta alapján sikerült azonosítani. A férfi főiskolára jár, informatika szakon tanul. 

“Megkönnyebbülés ez minden lyoni lakosnak. Úgy vélem, az ügy megoldódott. Ha itt egy hálózat volt a háttérben, akkor azt sikerült azonosítani, és bizonyosan fel fogják számolni” – mondta Gérard Collomb lyoni polgármester a BFM televíziónak.

A lap szerint néhány perccel 10 óra előtt fogták el Lyonban, amikor leszállt egy helyi járatos buszról.  

Rajta kívül a férfi egyik testvérét, az anyjukat és az apjukat is letartóztatták. Házkutatást is tartottak náluk, ahol robbanóanyagokat találtak.

A merénylő nővérét is kihallgatták, de a Le Figaro szerint őt szabadon engedték.

A rendőrség továbbra is keresi a merénylővel kapcsolatban álló embereket.

Múlt hét pénteken bomba robbant, amelyet valószínűleg egy bőröndbe tettek. A robbanás a Victor Hugo utcához közel történt, azaz a város egyik legszebb részén. A merénylő a biztonsági kamerák felvételei szerint egy sötét napszemüveget viselő férfi.  A rendőrség akkor több fényképet is közzétett a férfiről a Twitteren, sok szemtanú jelentkezett is a felhívására, közülük többtucatnyit meg is hallgattak.

A francia rendőrség nagy erőkkel kereste a robbantót, aki miatt 13 ember köztük két gyermek megsebesült – 11 súlyosan. 

Forrás: Origó/MTI
Ha tetszik...Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Iratkozz fel hírlevelünkre

Adataidat bizalmasan kezeljük, és csak azokkal a harmadik felekkel osztjuk meg, amelyek lehetővé teszik ezt a szolgáltatást. Olvasd el adatvédelmi irányelveinket.
MLH Written by:

Comments are closed.