Itt a lista: Ők nem akarják, hogy Czeglédy Csaba ügyeit feltárja a bíróság. Vajon miért?

Példátlan, hogy az ellenzék a köztörvényes bűncselekménnyel vádolt Czeglédy Csaba oldalára állt a bírósággal szemben – mondta Halász János, a Fidesz frakciószóvivője szombati sajtótájékoztatóján.

Nemzeti Választási Bizottság ellenzéki delegáltjai -eddig példátlan módon- nem szavazták meg a 6,3 milliárdos áfacsalással gyanúsított Czeglédy Csaba mentelmi jogának felfüggesztését. Korábban a Fidesz felszólította a pártokat, mondassák le az érintett politikusaikat. A nagyobbik kormánypárt azt mondta, ha ezt nem teszik meg, abban az esetben nyilvánosságra hozzák, kik falaztak ahhoz, hogy Czeglédy Csabával szemben ne folytatódjon a büntetőeljárás. Mivel ez nem történt meg, Halász János szombati sajtótájékoztatóján megnevezte az NVB ellenzéki tagjait.

  • a Demokratikus Koalícióból (DK) Avarkeszi Dezső,
  • a Jobbikból Borbély Andrea,
  • a Lehet Más a Politikából (LMP) Bodolai László,
  • a Párbeszédből Fazekas Tamás,
  • a Momentumból G. Szabó Dániel,
  • a Magyar Kétfarkú Kutyapártból Gönczi Gergely,
  • a Mi Hazánk Mozgalomból pedig Csáki Marianna

állt egy köztörvényes bűnöző oldalára a bírósággal szemben, így ők méltatlanná váltak megbízatásukra. – mondta Halász János

A frakciószóvivő emlékeztetett: Czeglédy Csaba ellen bűnszervezetben, üzletszerűen, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt emeltek vádat, a DK európai parlamenti képviselőjelöltje a gyanú szerint több mint hatmilliárd forintot tüntetett el. Ez utóbbi kapcsán Halász kiemelte, Czeglédy a mentelmi jogát annak köszönheti, hogy Gyurcsány Ferencék európai parlamenti képviselőjelöltté tették, hogy “így megúszhassa a büntetőeljárást.”

Forrás: MTI/Origó
Ha tetszik...Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Iratkozz fel hírlevelünkre

Adataidat bizalmasan kezeljük, és csak azokkal a harmadik felekkel osztjuk meg, amelyek lehetővé teszik ezt a szolgáltatást. Olvasd el adatvédelmi irányelveinket.

MLH Written by:

Comments are closed.