A bíróság szerint aki megerőszakol egy 13 éves kislányt, csak 4 év börtönt érdemel.

Megint felháborítóan enyhe büntetést kapott egy 21 éves afgán bevándorló Finnországban, aki brutálisan megerőszakolt egy 13 éves kislányt.

Összesen nyolc férfi érintett egy 13 éves finn lánynak a sorozatos megerőszakolásában, ám a hatóságok minden esetet egyesével tárgyalnak, hogy ne legyen súlyosbító tényező, hogy az erőszakot csoportosan követték el. Az elkövetők közül elsőként egy 21 éves afgán bevándorló férfit azonosítottak. A bíróság bűnösnek mondta ki a férfit, de meglehetősen enyhe büntetést kapott, ugyanis a bíróság ítélete szerint mindössze 4 évnyi börtönbüntetést kapott, és további 22 ezer euró kártérítés megfizetésére kötelezték.

A kislány megerőszakolása természetesen hatalmas felháborodást váltott ki a finn emberekben, ezért is érthetetlen, hogy a bíróság miért hozott ilyen enyhe ítéletet és miért nem minősítette csoportos erőszaknak az esetet.

Pszichológusok szerint egy serdülő ellen elkövetett nemi erőszak egy életre meghatározó károkat okoz, és az áldozatok gyakran menekülnek később alkohol-, kábítószer- függőségbe, de magasabb körükben az öngyilkosságok száma is.

Forrás: yle.fi

Ha tetszik...Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Iratkozz fel hírlevelünkre

Adataidat bizalmasan kezeljük, és csak azokkal a harmadik felekkel osztjuk meg, amelyek lehetővé teszik ezt a szolgáltatást. Olvasd el adatvédelmi irányelveinket.

MLH Written by:

Comments are closed.