Orbán és Salvini közösen épít egy új, élhető Európát!

Mint arról az MTI illetve a 888.hu is beszámolt, Orbán Viktor és Matteo Salvini csütörtökön délután tartottak közös sajtótájékoztatót Budapesten. 

A sajtótájékoztatón a magyar miniszterelnök elmondta, hogy három fontos kérdésben értettek egyet Matteo Salvinivel, ezek: az erős nemzetállamok fontossága, a keresztény értékeken alapuló európai kultúra elsőbbsége és a határvédelem.Salvini úr sikere Magyarország szempontjából kulcsfontosságú, sikerülnie kell annak a kísérletnek, hogy a migránsinváziót a tengeren is meg lehet állítani

– mondta Orbán Viktor.

A kormányfő kitért arra is, hogy a magyar határzár bemutatásakor elmondta Salvininek azt is, hogy a kerítés milliárdos költségeiből Brüsszel nem finanszírozott semmit. Ismertette azt a magyar javaslatot is, mely szerint létre kellene hozni egy új testületet a schengeni országok belügyminisztereiből. A Bizottság helyett ez a tanács foglalkozna a határvédelemmel, és azok az országok kapnának nagyobb támogatást, melyek megvédik a schengeni határokat.Az európai polgárok akkor járnak jól, ha Macron helyett Olaszországra és Magyarországra hallgatnak a bevándorlás kérdésében

– emelte ki a magyar kormányfő.

Matteo Salvini a barátjának nevezte Orbán Viktort, elmondta, hogy egyetértettek az alap értékekben, méltatta a magyar kerítés hatékonyságát.Nem újra akarjuk elosztani a migránsokat Európában, hanem meg akarjuk védeni a határokat, ilyen Európát akarunk

– fejtette ki.

Salvini szerint egységesen kell fellépni az EU-n kívüli országok ellen, különösen azok ellen, akik nem fogadják vissza az állampolgáraikat.

Az olasz belügyminiszter kiemelte azt is, hogy szerinte május 27-től kezdve új, más történelem fog kezdődni Európa számára.

Újságírói kérdések miatt szóba került a Fidesz, az Európai Néppárt és a Matteo Salvini által vezetett bevándorlásellenes, jobboldali pártszövetség együttműködése és viszonya is.

Orbán Viktor elmondta, hogy a Néppárt nem nyitott az együttműködésre Salviniékkal. A miniszterelnök szerint a májusi EP-választás után két út lehetséges Európában:vagy a bevándorláspártiak kerülnek többségbe, vagy a bevándorlásellenesek.

Orbán szerint az EPP-ben megtalálható mindkét oldal, míg a baloldalon csak bevándorláspártiak, a Néppárttól jobbra csak bevándorlásellenesek vannak.Mi a bevándorlásellenesekkel akarunk összefogni, de ez az oldal most kisebbségben van a párton belül

– tette hozzá a miniszterelnök.

Salvini elmondta, hogy célja Európa átalakítása, gazdasági kérdésekben és a politikai korrektség kérdésében is. Új alternatíva kell, ami kihagyja a baloldalt.

Orbán Viktor rámutatott, hogy jelenleg mi a négy fő probléma Európával:Európa nem védi meg magát, Brüsszel nem tiszteli a tagállamokat, gyengül a gazdaság és a jelenlegi vezetés nem hallgat az emberekre: ezeken kell változtatni, ez Salvini koncepciója, mi ezt támogatjuk.

Forrás: MTI/888.hu
nyitókép: MTI
Ha tetszik...Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Iratkozz fel hírlevelünkre

Adataidat bizalmasan kezeljük, és csak azokkal a harmadik felekkel osztjuk meg, amelyek lehetővé teszik ezt a szolgáltatást. Olvasd el adatvédelmi irányelveinket.
MLH Written by:

Comments are closed.