Videó üzenetben fenyegetőzik az ISIS vezetője. Egy halott ISIS katonáért öt keresztény életét akarja elvenni.

MTI – Öt év után ismét videóüzenetet tett közzé az Iszlám Állam terrorszervezet többször is halottnak vélt vezetője, Abu Bakr al-Bagdadi, aki a dzsihadisták fő médiumának számító al-Furkán által hétfőn ismertetett, vélhetően a közelmúltban készült 18 perces felvételen azt mondta, bosszút akarnak állni harcosaik megöléséért és bebörtönzéséért.

Eddig is sejthető volt, hogy hazudik az USA amikor azt mondja, hogy felszámolták az ISIS-t. Valójában csak annyit értek el, hogy az elfoglalt területekről, elűzték őket, de “sejtjeik” (katonáik) továbbra is jelen vannak, többségük már Európa nagyvárosaiban készül terrortámadások végrehajtására.

Ezt bizonyítja a terrorszervezet vezetőjének az üzenete is, amiben azt mondja:

“Harcosaink már eljutottak Európába és csak arra várnak, hogy megadjam a parancsot, hogy támadhatnak. Minden meggyilkolt katonám életéért öt keresztény életét fogom elvenni, hogy megtudja a világ allah a leghatalmasabb.” -mondja a terrorszervezet vezetője.

A videóról több nemzetközi szakértő is nyilatkozott, egyöntetű véleményük, hogy a felvétel az elmúlt napokban készült, azon valóban Abu Bakr al-Bagdadi beszél, és kijelentéseit komolyan kell venni. Ezt támasztja alá az is, hogy a videóban elmondja, hogy a Srí Lankai terrortámadás volt a főpróba.

Forrás: MTI/ al-Furkán
Ha tetszik...Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Iratkozz fel hírlevelünkre

Adataidat bizalmasan kezeljük, és csak azokkal a harmadik felekkel osztjuk meg, amelyek lehetővé teszik ezt a szolgáltatást. Olvasd el adatvédelmi irányelveinket.
MLH Written by:

Comments are closed.