Így hallgattatja el a “nyugat” azt, aki megírja a mocskos ügyeiket. Már kémkedéssel is vádolják a WikiLeaks alapítóját.

Mint az MTI megírta már kémkedéssel is vádolják Julian Assange-t. Piszkos eszközöket alkalmaznak politikai csoportok a mocskos ügyeik takargatására.

“Kémközpontot működtetett Julian Assange, a WikiLeaks kiszivárogtató oldal alapítója Ecuador londoni nagykövetségén.” – mondta Lenín Moreno ecuadori elnök a The Guardian című brit újságnak.

Az előző ecuadori kormány engedélyével rendelkezésére bocsátották a nagykövetség létesítményeit, hogy beavatkozhasson más államok belső folyamataiba– nyilatkozta Moreno a lap hétfői számában. Az ecuadori elnök megerősítette azt is, hogy a brit hatóságok írásba adták, hogy tiszteletben fogják tartani Assange alapvető jogait, és nem adják ki olyan országnak, ahol halálbüntetés fenyegeti.

Washington már vádaskodik! Róluk derült ki a legtöbb mocsok.

Az Egyesült Államok történetének egyik legnagyobb számítógépes támadásával vádolja Assange-t, aki 2010-ben az amerikai kormányzati számítógéprendszerről több százezer titkosított információt, köztük az afganisztáni és az iraki háborúval kapcsolatos dokumentumokat lopott el és szivárogtatott ki.

Lenín Moreno ugyanakkor a brit lapnak adott interjújában cáfolta, hogy Assange-t megtorlásul azért tették ki a diplomáciai képviselet területéről, mert az ecuadori elnök és családtagjai személyes beszélgetései és fényképei kiszivárogtak a közösség médiának. Moreno ismételten sajnálatát fejezte ki, hogy Assange állítólag arra használta a nagykövetséget, hogy beleártsa magát más országok demokratikus folyamataiba.

Forrás: MTI/Origó

Ha tetszik...Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Iratkozz fel hírlevelünkre

Adataidat bizalmasan kezeljük, és csak azokkal a harmadik felekkel osztjuk meg, amelyek lehetővé teszik ezt a szolgáltatást. Olvasd el adatvédelmi irányelveinket.

MLH Written by:

One Comment

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.