Őrizetbe vették a WikiLeaks kiszivárogtató portál alapítóját Londonban. Ez a “nyugati” szólásszabadság.

Julian Assange, a WikiLeaks kiszivárogtató portál alapítója London ecuadori nagykövetségén tartózkodott, amikor őrizetbe vették.

A WikiLeaks korábban olyan titkosnak minősített információkat hozott nyilvánosságra, ami az érintett kormányoknak kínos volt, és amit úgy próbáltak meg az emberek elől eltitkolni, hogy “államtitoknak” minősítették. Mert ugye ez a legjobb módja egy kormány számára, hogy a törvénysértéseit ne ismerjék meg az emberek.

Assange már korábban menedékjogot kért London ecuadori követségén, ahol eddig tartózkodott, így a brit hatóságok diplomáciai okok miatt nem tudták elfogni.

Ecuador és Nagy Britannia vezetése egy titkos paktumot kötött Assange kiadásával kapcsolatban. Hogy ez pontosan mit tartalmaz az “természetesen” titkos, -mert még a végén kiderül valami kompromitáló valamelyik kormányról -, csak annyit lehet tudni, hogy a megállapodás tartalmazza, hogy nem adják ki Assanget-t olyan országnak, ahol halálra ítélnék. (egy börtönbe nyomok nélkül is meglehet ölni – a szerk.)

“Ecuador visszavonta Julian Assange diplomáciai menedékjogát”. – Ezt Lenín Moreno ecuadori elnök jelentette be csütörtökön a Twitteren.

Az elfogásáról készült videót ITT TEKINTHETI MEG.

Forrás: rt.com
Ha tetszik...Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Iratkozz fel hírlevelünkre

Adataidat bizalmasan kezeljük, és csak azokkal a harmadik felekkel osztjuk meg, amelyek lehetővé teszik ezt a szolgáltatást. Olvasd el adatvédelmi irányelveinket.
MLH Written by:

One Comment

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.