AIDS járványra figyelmeztet a fertőzésekkel foglalkozó világszervezet, a bevándorlókat befogadó országokban.

Már a fertőzésekkel foglalkozó világszervezet is felismerte azt a veszélyt, amit a bevándorlók által terjesztett fertőző betegségek jelentenek. Hamarosan robbanásszerű AIDS járvány alakulhat ki, aminek az okát is megvezeték.

A veszélyt az jelenti, hogy a bevándorlók között nagyon magas a HIV (az AIDS-t okozó vírus) fertőzöttek száma, amit szexuális úton adnak át az európai embereknek. Sok esetben ez úgy történik, hogy a fertőzött bevándorló nem is tudja magáról, hogy fertőzött, hiszen ez a betegség akár 10-15 évig is tünetmentesen lehet, de közben minden partnerét megfertőzi, akivel védekezés nélküli szexuális kapcsolatot létesít. Ezt a veszélyt az is növeli, hogy míg Európában elsősorban a homoszexuálisok között terjedt el a betegség, addíg Afrikában és Ázsiában a heteroszexuálisok közötti terjedés a jellemző. Ezeket igazolják a számadatok is, hiszen az elmúlt két évben duplájára emelkedett Európában a felismert HIV fertőzöttek száma. -mondják a szakemberek.

Mint azt korábban mi is megírtuk a bevándorlókat befogadó országokban (elsősorban Svédországban) idősebb nők gyakorlatilag megvásárolnak maguknak fiatal bevándorló fiúkat, akiket szexuális célokra használnak.

Az egészségügyi szakemberek arra is felhívták a figyelmet, hogy ezt a betegséget időben csak szűrővizsgálatokkal lehet diagnosztizálni, de nagyon kevesen mennek el szűrésekre. Pedig ha időben felismerik, akkor a HIV fertőzés gyógyszerekkel jól kezelhető, míg az utolsó (tünetet mutató) stádiumban, amikor a fertőzött már AIDS beteg, gyakorlatilag biztos a halál.

Igaz ezeknek a betegeknek a gyógyszeres kezelése nagyon sokba kerül a társadalomnak. Magyarországon például egy HIV fertőzött havi gyógyszere háromszázezer forintba kerül, amit természetesen a társadalombiztosító visel, hiszen kevesen tudnának ekkora összeget kifizetni.

Hazánk HIV/AIDS helyzetéről a korábban készített riportunkban ITT tájékozódhat!

Ha tetszik...Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Iratkozz fel hírlevelünkre

Adataidat bizalmasan kezeljük, és csak azokkal a harmadik felekkel osztjuk meg, amelyek lehetővé teszik ezt a szolgáltatást. Olvasd el adatvédelmi irányelveinket.

MLH Written by:

Comments are closed.