Így kasztrálták a pedofil férfit Kazahsztánban:

Végrehajtották az első kémiai kasztrációt Kazahsztánban, nem sokkal azután, hogy az ilyen beavatkozást lehetővé tevő törvényt elfogadták.

A hatóság képviselői bejelentették, hogy az ország törökországi régiójából származó, 31 éves, meg nem nevezett, pedofília miatt elítélt személy Kazahsztán Egészségügyi Minisztériumának képviselőinek felügyelete alatt injekciót kapott.

Nurszultan Nazarbajev Kazahsztán államfője, több mint 25000 dollárt különített el, összesen 2000 adag injekcióra azoknak a férfiaknak a számára, akik idén támadtak meg a gyermekeket.

De nézzük csak, hogy valóban hatásos a kémiai kasztráció? A válasz szerintünk az, hogy nem! A megoldást inkább a sebészeti kasztráció jelentené, legalábbis ezt támasztják alá egy szakértő szavai. De olvassák el a szakértő szavait és döntsenek önök is:

Vizi János pszichiáter, szexuális medicina szakember és igazságügyi pszichiáter szakértő még 2016-ban válaszolt erre az akkori mno-nak. A szakember válaszát változtatás nélkül közöljük:

“Arra a kérdésünkre, hogy pedofília csak férfiaknál fordul-e elő, a szakember elég egyértelműen felel: mint mondja, sokáig még a szakma is azt gondolta, hogy ez így van, de később kiderült, hogy ha sokkal kisebb arányban is, de nők is érintettek. Jelenleg úgy gondolják, hogy a probléma a férfiak 1 százalékát érinti, a nőknél viszont abszolút a sötétben tapogatóznak. Sőt, ma már az is vita tárgyát képezi, hogy a probléma férfiaknál valóban sokkal gyakoribb-e, vagy csak egyszerűen náluk gyakrabban derül ki. Egyedül az egyértelmű, hogy a kémiai kasztráció a nőknél nem lenne hatásos.

A pszichiáter kiemeli, hogy ha a szer férfiaknál eléri a kívánt hatást, akkor azok szexuális vágya egyértelműen csökken, másrészt számítani lehet merevedési zavarokra is. Viszont ez csak tüneti kezelést jelent, lévén a pedofilok nem a hormonhatások miatt vonzódnak a gyerekekhez. A hatékonyságot az is kérdésessé teszi, hogy tudjuk: a nemi vágy és a merevedési képesség még a felnőttkorban elvégzett sebészi kasztrálás esetében sem szűnik meg mindenkinél. Ez ugyanígy van a kémiai megoldásnál: akad, akinél ettől függetlenül sem lankad a nemi vágy, nem marad el a merevedés. Megesik az is, hogy az eljárás egy darabig hatékonynak bizonyul, később viszont már nem az, az érintett pedig visszaesik.

– A kémia kasztráció reverzibilis, azaz a kezelés csak addig hat, amíg az érintettek rendszeresen megkapják a készítményeket. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy két-három havonta injekciót adnak be nekik. Van lehetőség szájon át történő gyógyszerszedésre is, de azt csak akkor szokták alkalmazni, ha ellenőrizni lehet, hogy az érintettek minden nap beszedik-e a pirulákat. Ilyenek például a börtönben lévő pedofilok, akik az Egyesült Államok egyes államaiban ilyen kezelést kapnak. – olvasható a 2016-os mno.hu cikkben.

Ezen tények ismeretében portálunk szerkesztői egyértelműen azon az állásponton vannak, hogy a kémia kasztráció csak egy tüneti kezelés, ami addíg tart, míg az elkövető együttműködik a hatóságokkal. A biztos megoldás teljesen egyértelműen a sebészi kasztráció lenne. Önnek mi a véleménye?

Forrás: theson.co.uk/mno
Kép: oroszhirek.hu

Ha tetszik...Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Feliratkozás a hírlevelünkre

MLH Written by:

Comments are closed.