TERROR: Harmincezer embert evakuáltak Moszkvából és környékéről! A főügyész példás büntetést ígér!

Az MTI írta meg, hogy harmincezer embert evakuáltak Moszkva és környéke közintézményeiből, illetve bevásárlóközpontjaiból bombafenyegetések miatt – közölte a mentőszolgálatokra hivatkozva kedden az TASZSZ.

A hírügynökség úgy tudja, hogy Moszkvában több mint 90, a főváros környékén pedig több mint 40 célpontot neveztek meg ismeretlenek, hogy bombát fognak robbantani. Az intézmények átkutatása jelenleg is zajlik, de eddig robbanószerkezetet nem találtak.

A TASZSZ úgy értesült, hogy az e-mailben, közvetlenül a kiszemelt intézményekhez elküldött fenyegetések külföldi, egyebek között ukrajnai IP-címekről érkeztek.

Lapunk értesülése szerint az orosz titkosszolgálat is bekapcsolódott a nyomozásba és már konkrét információik vannak az elkövetők személyét illetően, de erről a nyomozás érdekére hivatkozva (teljesen jogosan) nem adnak bővebb információt! A moszkvai főügyész az RT1-nek azt nyilatkozta, hogy a fenyegetés önmagában is terrorista cselekedet és olyan büntetést kapnak majd az elkövetők, ami mindenkit elriaszt hasonló bűncselekmény elkövetésétől!

Forrás: MTI/RT1
nyitókép:karpathir.com
Ha tetszik...Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Feliratkozás a hírlevelünkre

MLH Written by:

Comments are closed.