Nyolc hónap börtönre ítéltek egy rendőrt, mert jelentésében bevándorlónak nevezett egy migránst!

Nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte a Stockholmi bíróság azt a rendőrtisztet, aki egy előállításról szóló jelentésében bevándorlónak nevezett egy marokkói migránst.

Még december elején riasztották a 32 éves Stockholmi rendőrtisztet Eric Johassont és társát egy szupermarketbe, ahol egy lopáson tetten ért marokkói férfi késsel támadt az őt elfogó biztonsági őrökre. Az egyik őr súlyos, szúrt hasi sérülést szenvedett! A kiérkező rendőrök a migráns férfit megbilincselték és előállították a rendőrkapitányságra. Ezek után a szokásos rendőri jelentés is elkészült, amiben Johansson rendőrtiszt az elfogott személyt bevándorlónak nevezte. Ezt sérelmezte a marokkói migráns ügyvédje, aki feljelentette a rendőrtisztet, hiszen a helyi törvények szerint “menekültnek” kell a bevándorlókat nevezni, minden egyéb megnevezés felveti a rasszista gondolkodásmódot.

Az eljárás során a bíróság a marokkói férfinak és ügyvédjének adott igazat, a rendőrtisztet azonnal elbocsájtották állásából és nyolc hónap börtönbüntetésre ítélték, “hivatalos eljárás során végrehajtott, rasszista megkülönböztetés” miatt. De még ez sem volt elég, most külön perben 3000 Euró kártérítést is kérnek a rendőrtiszttől.

Forrás: TT press
A képek illusztrációk.
Ha tetszik...Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Feliratkozás a hírlevelünkre

MLH Written by:

Comments are closed.