Élesen bírálta az USA és a NATO tevékenységét Vlagyimir Putyin orosz elnök!

Balkánon jelentős destabilizációs tényezőnek számít az Egyesült Államok és néhány nyugat-európai ország politikája, amely a térségbeli pozíciójuk megerősítésére irányul – hangsúlyozta Vlagyimir Putyin orosz elnök a Vecernje Novosti című napilapnak adott interjújában.

Mint az oroszhírek.hu megírta: “Többször is beszéltünk már arról, hogy úgy véljük, a NATO terjeszkedése a hidegháború öröksége, és ez hibás, romboló katonai-politikai stratégia. Manapság a NATO igyekszik megerősíteni jelenlétét a Balkánon. Ezzel azonban csak megújítja az európai kontinenst megosztó vonalakat, és súlyosan sérti a biztonság oszthatatlanságának elvét. Mindez pedig végül nem a stabilitás megerősítéséhez, hanem a bizalom csökkenéséhez és a feszültség növekedéséhez vezet Európában” – magyarázta Vlagyimir Putyin.

Mint mondta: “Moszkvát meglepetésként érte, hogy az Európai Unió nem igazán reagált arra, hogy Koszovó hadsereggé alakította biztonsági erejét, hiszen a lépést a Koszovóban élő szerbek közvetlen fenyegetésként élték meg.” Véleménye szerint egyébként a hadsereg megalakítása komoly feszültségekhez vezethet a térségben.

Forrás: oroszhirek.hu
Ha tetszik...Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Iratkozz fel hírlevelünkre

Adataidat bizalmasan kezeljük, és csak azokkal a harmadik felekkel osztjuk meg, amelyek lehetővé teszik ezt a szolgáltatást. Olvasd el adatvédelmi irányelveinket.
MLH Written by:

Comments are closed.