Ebola fertőzés gyanús beteg vérét vizsgálhatják Magyarországon!

Ebola vírusfertőzés gyanújával került kórházba egy beteg Svédországban, akinek a vérét feltételezhetően Magyarországon vizsgálják!

A beteget először az enköpingi egészségügyi intézményben kezelték, és csak ezt követően szállították át az uppsalai kórház fertőző betegek számára fenntartott osztályára.

Az Enköpingben működő klinikát időközben lezárták, a beteggel érintkezésbe került egészségügyi személyzetet pedig megfigyelés alá helyezték. A vizsgálati eredmények valószínűleg péntek estére meglesznek. 

Mivel a nyilvános információk szerint Európában csak Magyarországon van olyan biztonsági fokozatú laboratórium (Nemzetbiztonsági Laboratórium), ahol ebola és más veszélyes kórokozók kutatásával, vizsgálatával foglalkoznak, így a korábbi gyakorlatnak megfelelően feltételezhető, hogy ennek a betegnek a vérét is Magyarországra szállították a fertőzés igazolására vagy kizárására!

A hatóságok nem tették közzé a beteg személyazonosságát. A TT svéd hírügynökség mindemellett úgy értesült, hogy a beteg Burundiba látogatott három héttel korábban.

A pácienst péntek reggel szállították be, és állítólag vért hányt, ami az ebolás megbetegedés egyik lehetséges tünete – mondta Mikael Kohler kórházi szóvivő a helyi Upsala Nya Tidning című hírlapnak.

Az ebola vírus a legveszélyesebb kórokozók közé tartozik, halálozási aránya csaknem 90 százalékos és a vérzéses lázzal járó betegség nagyon gyors lefolyású. 

 

Forrás: MTI/Upsala Nya Tidning
A képek illusztrációk
Ha tetszik...Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Iratkozz fel hírlevelünkre

Adataidat bizalmasan kezeljük, és csak azokkal a harmadik felekkel osztjuk meg, amelyek lehetővé teszik ezt a szolgáltatást. Olvasd el adatvédelmi irányelveinket.
MLH Written by:

Comments are closed.