Ma délután Putyin is megszólalt az országát ért provokáció ügyében!

Ma délután Vlagyimir Putyin is megszólalt a tengeri provokáció ügyében! Politikai játéknak nevezte amit Porosenko csinál!

Ma délután az orosz állami televízióban megszólalt végre Vlagyimir Putyin Orosz elnök is, a Kercsi-szorosnál történt tengeri provokáció és Ukrajna hadiállapota ügyében!

Vlagyimir Putyin egyszerű provokációnak nevezte ami történt, szerinte Petro Porosenko így akarja növelni népszerűségét!

“Ami a Fekete-tengeren történt incidenst illeti, az egy provokáció, nyilvánvalóan. Provokáció, amelyet a hivatalban lévő hatalom, gondolom a hivatalban lévő elnök szervezett meg a jövő év márciusi ukrajnai elnökválasztás küszöbén”- mondta Putyin.

 

Putyin szerint a vasárnapi konfliktus egy kiprovokált határincidens. Emlékeztetett rá, hogy Ukrajnának sokkal inkább oka lett volna bevezetni a hadiállapotot 2014-ben, amikor “a Krím az Oroszországhoz való csatlakozás mellett döntött és amikor fellángolt a konfliktus Ukrajna délkeleti részén”, és a kormányerők tankokat, nehéztüzérséget és légierőt vetettek be.

Putyin úgy minősítette Porosenko cselekedeteit, hogy:

Ez a kiélezésre irányuló játék, ez egy országon belüli piszkos játék, amelynek célja a politikai ellenfelek elnyomása. Csak ebben a játékban emberek életével játszik Porosenko.”

 

 

Forrás: RT/AFP

nyitókép: AFP

 

 

 

Ha tetszik...Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Iratkozz fel hírlevelünkre

Adataidat bizalmasan kezeljük, és csak azokkal a harmadik felekkel osztjuk meg, amelyek lehetővé teszik ezt a szolgáltatást. Olvasd el adatvédelmi irányelveinket.

MLH Written by:

Comments are closed.