Merkel végnapjait éli! A saját pártja mutatott “sárga lapot” Merkelnek, a párt hétvégi kongresszusán!

Hétvégi kongresszusán elutasította Angela Merkel pártja, a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) Szász-Anhalt tartományi szervezete az ENSZ globális migrációs csomagját, és egyben felszólította Angela Merkelt, hogy ne csatlakozzon a tervezett megállapodáshoz -írja az MTI tudósításában.

A hétvégén Röblingenben tartott tisztújító kongresszuson a küldöttek hangsúlyozták, hogy a CDU a jogállam és a közbiztonság pártja, emiatt nem engedheti, hogy bárki elnyomja a németek identitását.

Holger Stahlknecht, a szász-anhalti CDU új vezetője, tartományi belügyminiszter egyértelműen a megállapodás ellen foglalt állást! Kiemelte, hogy a migrációs csomagot elutasító kongresszusi határozat “sárga lap a kormánynak.”

Lars-Jörn Zimmer, a tartományi törvényhozás képviselője elmondta, hogy “ha a kormány csatlakozik az ENSZ migrációs csomagjához, az a veszély fenyegeti Németországot, hogy feltétel nélkül meg kell nyitni a kapukat! Ez pedig elfogadhatatlan!”

Angela Merkel pozíciója jelentősen meggyengült az elmúlt időszakban, hiszen pártszövetsége jelentős népszerűségvesztést könyvelhetett e. Merkel október végén jelentette be, hogy nem indul többet a CDU elnöki pozíciójáért, és 2021 után semmilyen politikai tisztséget nem vállal. 

Forrás: MTI/Origó
Ha tetszik...Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Iratkozz fel hírlevelünkre

Adataidat bizalmasan kezeljük, és csak azokkal a harmadik felekkel osztjuk meg, amelyek lehetővé teszik ezt a szolgáltatást. Olvasd el adatvédelmi irányelveinket.

MLH Written by:

Comments are closed.