Összeomlott az ENSZ migrációs stratégiája! Már hat tagállam nem kér az ENSZ migrációs csomagjából!

Összeomlott az ENSZ migrációs csomagja! Az USA, Ausztrália és Magyarország után Csehország, Lengyelország valamint Ausztria is elutasítja az illegális bevándorlást és nem csatlakoznak az ENSZ migrációs csomagjához!

Az USA, Ausztrália és Magyarország már korábban bejelentette, hogy nem csatlakoznak az ENSZ migrációs csomagjához, mivel elutasítják az illegális bevándorlást és nem hajlandók “menekülteket” befogadni! Hozzájuk csatlakozott most Csehország, Lengyelország valamint Ausztria is.

Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő Angela Merkellel folytatott megbeszélése után tartott közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy nem fogadják el a migrációs csomagot. Elmondta továbbá, hogy Lengyelország nem hajlandó se kvóta, se más rendszer szerint bevándorlókat befogadni! Azt is bejelentette, hogy Varsó nemzeti hatáskörben fogja kezelni a határvédelmet, valamint a migrációval kapcsolatos döntéseket!

Andrej Babiš Csehország miniszterelnöke egy nappal korábban magabiztosan jelentette be, hogy Prága nem csatlakozik az ENSZ migrációs csomagjához és elutasítja a kötelező elosztást. Mint elmondta: “a migránsok befogadása és a migráció kezelése azoknak az országoknak a feladata, akik nemhogy nem akarták megállítani, hanem szándékosan segítették is a bevándorlást”! A Cseh parlament jövő héten fogja tárgyalni ezt a kérdéskört, ahol borítékolható, hogy a kormánypárti többség elfogja fogadni a miniszterelnök javaslatát és elutasítják a migrációs csomagot!

 

Az Osztrák kancellár Sebastian Kurz még szerda este jelentette be, hogy Ausztria nem támogatja a paktumot, valamint azt, hogy a migrációnak csak negatív globális vonzatai vannak, így azt Ausztria elutasítja!

Úgy tűnik tehát, hogy az ENSZ migrációs csomagja megbukik, hiszen elindult egy lavina, amihez egyre többen csatlakoznak. A befogadáspárti “nagyhatalmak” nehéz helyzetben lesznek, hiszen minden befogadó ország gazdaságát nagymértékben gyengítette a bevándorlók ellátásának, segélyezésének, eltartásának a költsége!

 

Forrás: MTI/ZDF

nyitókép: mandiner

 

 

Ha tetszik...Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Iratkozz fel hírlevelünkre

Adataidat bizalmasan kezeljük, és csak azokkal a harmadik felekkel osztjuk meg, amelyek lehetővé teszik ezt a szolgáltatást. Olvasd el adatvédelmi irányelveinket.
MLH Written by:

Comments are closed.