Magyarország hivatalosan is bejelentette az ENSZ felé kilépését a globális migrációs csomag elfogadási folyamatából!

Magyarország hivatalosan is bejelentette az ENSZ felé kilépését a globális migrációs csomag elfogadási folyamatából – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten. -olvasható az MTI honlapján

Szijjártó Péter újságíróknak kifejtette: bebizonyosodott, hogy a migrációt illetően feloldhatatlan az ellentét Magyarország álláspontja és az ENSZ megközelítése között.
Magyarország továbbra is fenntartja a migrációs politikáját, azon “semmilyen globális csomag nem változtat”, enne érdekében tették meg a hivatalos lépéseket – magyarázta Szijjártó Péter.

 Hozzátette továbbá, hogy: “Alapvető hozzáállásbeli különbség van a világszervezet és Magyarország között, máshonnan nézzük a migrációs folyamatokat, így másként is látjuk azokat. Míg az ENSZ szerint a migráció kivédhetetlen, jó és támogatandó jelenség, Magyarország rossz, Európára és Magyarországra veszélyt hozó folyamatnak tekinti. Az ENSZ szerint ösztönözni kell a migrációt, Magyarország szerint viszont meg kell állítani!” 

 

Forrás: MTI/Origo

 

Ha tetszik...Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Iratkozz fel hírlevelünkre

Adataidat bizalmasan kezeljük, és csak azokkal a harmadik felekkel osztjuk meg, amelyek lehetővé teszik ezt a szolgáltatást. Olvasd el adatvédelmi irányelveinket.
MLH Written by:

Comments are closed.