Fokozott együttműködés Olaszország és Oroszország között! Lehet, hogy az Eurázsiai Gazdasági Unió is érdekli Rómát?

Olaszország és Oroszország bővíteni akarja együttműködését a terrorizmus, valamint az illegális kábítószer- és fegyverkereskedelem elleni küzdelemben – jelentette ki Matteo Salvini olasz belügyminiszter, miniszterelnök-helyettes Moszkvában. 

Mint az MTI közleményében szerepel:

“Tárgyalásaim orosz kollégámmal nagyon hasznosak voltak. Ki fogjuk bővíteni Olaszország és Oroszország együttműködését a biztonság, a terrorizmus, az illegális kábítószer- és fegyverkereskedelem elleni küzdelem terén.”

– jelentette ki Salvini.

“Azzal a kéréssel fordultunk az Európai Unióhoz, hogy folyósítson pénzt Európa déli határainak védelmére.”

– tette hozzá Salvini olasz belügyminiszter. Az olasz belügyminiszter a labdarúgó-világbajnoksággal összefüggésben kiemelte: Moszkva a biztonság tekintetében példát mutatott a világnak. A bevándorlásellenes Liga pártvezetője foglalkozott az illegális bevándorlás kérdésével is. Ezzel összefüggésben felszólította az Európai Uniót, hogy ismerje el Líbiát biztonságos származási országnak, ahová a migránsok visszaszállíthatóak lennének. “Meg kell változtatnunk a játékszabályokat” – hangoztatta Salvini.

“Támogatnunk kell Tunéziát, Marokkót, Líbiát és Egyiptomot a tengerek, kikötők és határok ellenőrzésében.

Európának meg kell mentenie a migránsokat, de rögtön vissza is kell szállítani őket oda, ahonnan elindultak. Lehetőséget kell teremteni, hogy Afrikában lehessen Európába szóló politikai menedékkérelmet benyújtani. A célunk az, hogy egyetlen személy se kelhessen útra, illetve érkezhessen meg Olaszországba, tehát Európába. Az EU-nak be kell látnia, hogy ez az egyetlen megoldása a menekültügyi problémának.”

– jelentette ki Matteo Salvini.

 Mint mondta:  “Vlagyimir Putyin orosz elnök és Giuseppe Conte olasz kormányfő októberre tervezett találkozójának egyik fő témája a gazdasági együttműködés lesz.”

“Olaszország el akarja törölni a büntetőintézkedéseket, s megnyitni a párbeszéd csatornáit. Egyes döntéseket azonnal meg lehet hozni. Például meg lehet nyitni a hitelezést: az európai bankok fejlesztési kölcsönöket nyújthatnak az orosz kis- és középvállalkozásoknak. Ebben a kérdésben a párbeszéd a kereskedelmi szervezetek szintjén is lehetséges.”

– közölte Matteo Salvini.

Lehet, hogy Olaszország felismerte, hogy érdemesebb az Eurázsiai Gazdasági Unió (EAC) irányba?

 

Forrás: MTI, Pesti Srácok

Ha tetszik...Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Iratkozz fel hírlevelünkre

Adataidat bizalmasan kezeljük, és csak azokkal a harmadik felekkel osztjuk meg, amelyek lehetővé teszik ezt a szolgáltatást. Olvasd el adatvédelmi irányelveinket.
MLH Written by:

Comments are closed.