Putyin is megszólalt a két Korea közeledése kapcsán!

Vlagyimir Putyin orosz elnök üdvözli az dél- és az észak-koreai vezetők találkozását és a megbeszélések eredményét – mondta az orosz elnöki szóvivő Szentpéterváron.

Dmitrij Peszkov nagyon biztatónak nevezte a Koreai-félszigetről érkező híreket. Vlagyimir Putyin orosz elnök többször is kiemelte, hogy a helyzet működő és tartós rendezése csakis a felek közvetlen párbeszédén alapulhat. 

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető és Mun Dzse In dél-koreai elnök.  .FORRÁS: MTI/EPA POOL/

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető és Donald Trump előkészületben lévő találkozójáról szólva kijelentette, hogy mindíg reményre adnak okot az olyan találkozók, amelyek hozzájárulhatnak a feszültség csökkenéséhez a félszigeten és előmozdíthatják a békét. Kim és Mun Dzse In dél-koreai elnök pénteken közös közleményt adott ki, amelyben a felek egyebek között kifejezték szándékukat arra, hogy a koreai háborút lezáró 1953-as fegyverszüneti megállapodást békemegállapodással váltsák fel és mentesítsék a nukleáris fegyverektől a Koreai-félszigetet.

 

 

 

Forrás: MTI/Origó 

Ha tetszik...Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Iratkozz fel hírlevelünkre

Adataidat bizalmasan kezeljük, és csak azokkal a harmadik felekkel osztjuk meg, amelyek lehetővé teszik ezt a szolgáltatást. Olvasd el adatvédelmi irányelveinket.
MLH Written by:

Comments are closed.