Meghalt a Hős francia rendőr ! – Nyugodjon békében!

Életét vesztette az a rendőr, aki a pénteki dél-franciaországi túszdrámában megsebesült, amikor önként vállalta, hogy a támadóval marad az utolsó túsz elengedéséig – közölte Gerard Collomb francia belügyminiszter.

 

Szombat reggel a miniszter a Twitter közösségi portálon azt írta, hogy Arnaud Beltrame a hazájáért halt meg. „Franciaország sohasem feledkezik meg hősiességéről, bátorságáról és az áldozatról”, amelyet hozott – írta üzenetében.

Emmanuel Macron is hősnek nevezte a rendőrt, és úgy fogalmazott, hogy kivívta az egész francia nemzet tiszteletét és csodálatát, kivételes bátorságról és önfeláldozásról tett tanúbizonyságot.

A csendőr alezredes akkor sérült meg egy rohamrendőrrel együtt, amikor a túszejtő semlegesítésére roham indult.
Így már négyre emelkedett a halálos áldozatok száma. A túszdrámában további 15-en sebesültek meg.

A támadó, a marokkói származású carcassonne-i lakos, Redouane Lakdim!

Lakdim az Iszlám Állam terrorszervezethez tartozik. Péntek délelőtt először megállított egy gépkocsit, rálőtt vezetőjére és utasára. Mindketten megsebesültek, egyikük súlyosan. Ezután a carcassonne-i kaszárnya közelében edzést tartó rendőrökre lőtt rá, egyiküket megsebesítette a vállán, majd Trebes szupermarketjéhez ment, ahol túszokat ejtett. Itt két embert megölt, majd a rendőrök megjelenésekor a túszok többségét elengedte. Arnaud Beltrame, a csendőrség 45 éves alezredese önként vállalta, hogy a támadóval marad az utolsó túsz elengedéséig.

 

 

Forrás és nyitókép: Magyar Idők

Ha tetszik...Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Iratkozz fel hírlevelünkre

Adataidat bizalmasan kezeljük, és csak azokkal a harmadik felekkel osztjuk meg, amelyek lehetővé teszik ezt a szolgáltatást. Olvasd el adatvédelmi irányelveinket.
MLH Written by:

Comments are closed.