Kanyaróval fertőződött egy 14 hónapos kislány Budapesten!

Kanyaró fertőzést diagnosztizáltak egy 14 hónapos budapesti kislánynál!

Az MMR oltás, amely a kanyaró, a mumpsz és a rubeóla ellen is védelmet biztosít, hazánkban kötelező védőoltás! A gyermekeket először 15 hónapos korban oltják be (ekkor várható megfelelő immunválasz), majd 11 éves korban kapnak egy emlékeztető oltás.

Így a most fertőződött kislány még feltehetően nem kapta meg a védőoltást, ezért fertőződhetett meg. Jelenleg egy budapesti kórházban ápolják, állapotáról egyenlőre nincs hír, csak annyit közöltek, hogy laboratóriumi vizsgálatok igazolták, hogy kanyaró fertőzése van!

A rendelkezésre álló adatok alapján a kislány Budapesten kaphatta meg a fertőzést, amit olyan személytől kaphatott, aki (akár tünetmentesen) valamelyik környező országból (Románia, Ukrajna, Szerbia,Görögország,Olaszország) hurcolta be Magyarországra.

A kanyaró fertőzőbb mint az ebola és akár halálos szövődményt is okozhat!

A statisztikák szerint egy ebolás beteg átlagosan két másik embert fertőz meg, míg egy kanyarós beteg 12-18 személyt! Természetesen akik oltás kaptak, azok nincsenek veszélyben, de mint tudjuk sajnos vannak olyan “oltásellenes”, összeesküvés elméleteket gyártó “háziorvosok”, akik akár hamisan igazolják a kötelező védőoltást, így ezek a gyermekek csak “papíron” védettek! Így aki esetleg ” csak papíron oltatta be a gyermekét ” az mielőbb kérje  gyermeke részére az oltást, ellenkező esetben gyermeke élete is veszélybe kerülhet!

A kanyaró tünetei és szövődményei:

A kanyaró influenza szerű tünetekkel (láz, gyengeség, étvágytalanság) és kiütésekkel jelentkezik, így aki ilyet észlel gyermekén, (vagy felnőtt személyen) az azonnal jelentkezzen orvosi vizsgálatra!

A kanyaró kezeletlen esetben olyan halálos szövődményt is okozhat, mint a tüdőgyulladás, szepszis, agyvelőgyulladás!

 

 

 


 

 

Ha tetszik...Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Iratkozz fel hírlevelünkre

Adataidat bizalmasan kezeljük, és csak azokkal a harmadik felekkel osztjuk meg, amelyek lehetővé teszik ezt a szolgáltatást. Olvasd el adatvédelmi irányelveinket.

MLH Written by:

Comments are closed.