Orvosi ügyelet nélkül maradt Újbuda!

Orvosi ügyelet nélkül maradt egy éjszakára Budapest XI.kerülete, mert nem volt orvos!

 

Több lakossági bejelentés érkezett szerkesztőségünkhöz Budapest XI. kerületéből miszerint 2017. szeptember 29-én éjszaka az orvosi ügyelet telefonszámát nem vették fel, reggelig üzenetrögzítő válaszolt a hívásokra. Lapunk tudomása szerint a XI. kerületet működtető FŐNIX-MED Zrt. orvoshiány miatt nem tudta kiállítani az ügyeletet.

Jelen formában a jogszabályi előírásoknak megfelelően két orvossal kell ellátni az orvosi ügyeletet, egy orvosnak az ambulancián kell tartózkodnia míg a másik a kijáró ügyeletet látja el. A képet színezi, hogy a jogszabály szakorvost ír elő, sőt a szakirányú végzettséget is szabályozza.

Többször előfordult, hogy az orvoshiányt mentőtiszttel pótolták, ezzel is súlyosan megszegve a jogszabályban foglaltakat.

Ezzel veszélyeztették az ellátott terület egészségügyi ellátását és közvetve az emberek életét. Az emberek kényszerűségből kénytelenek voltak az Országos Mentőszolgálatot igénybe venni, ezzel a mentési terhelést növelve ügyeleti feladatokkal.

Lapunk értesülése szerint a felettes szervnek /Országos Közegészségügyi Intézet/ is jelezték a problémát, amit a hozzánk eljuttatott bizonyítékok is alátámasztanak!
Ha tetszik...Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Iratkozz fel hírlevelünkre

Adataidat bizalmasan kezeljük, és csak azokkal a harmadik felekkel osztjuk meg, amelyek lehetővé teszik ezt a szolgáltatást. Olvasd el adatvédelmi irányelveinket.
MLH Written by:

Comments are closed.